Maak kennis met Femke Rijkens
Femke Rijkens is vertrouwenspersoon bij Inzowijs. Hoewel wij hopen dat je naar ons toekomt als er iets niet goed gaat op het werk, kan het zijn dat je bepaalde dingen niet met onze directeur of een andere collega kunt of wilt bespreken. Dan is Femke voor jou altijd beschikbaar! Maak op deze pagina of via de video hiernaast kennis met haar en ontdek wat zij in de rol van vertrouwenspersoon voor jou kan betekenen.
Even voorstellen...
Wat fijn om mijzelf op deze wijze aan je voor te stellen. Ik ben Femke Rijkens en ik woon samen met mijn partner en twee kinderen in de Leidse binnenstad. Ik ben werkzaam als bestuurder van de Merel Foundation. Tien jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met Inzowijs. Mijn dochter Merel liep vast op haar school. Ze kreeg vervolgens een paar uur per week begeleiding via Inzowijs, wat haar veel goed deed. Toen niet veel later bleek dat school helaas niet de juiste plek was voor haar, hebben wij de Merel Foundation opgericht. Hier bieden wij dagbehandeling aan jonge kinderen met autisme en een ontwikkelachterstand. Wij hebben altijd een nauwe band gehouden met jullie organisatie en daarom vind ik het ook fijn om de rol van vertrouwenspersoon bij Inzowijs te kunnen vervullen. Jullie doen fantastisch werk voor veel kwetsbare kinderen. Om dat werk goed te kunnen doen, is een veilige werkomgeving een belangrijke voorwaarde. Ik vind het fijn om daar in de rol van vertrouwenspersoon een steentje in te kunnen bijdragen.
Wat doet een vertrouwenspersoon?
Een vertrouwenspersoon:
- Is er voor het bespreken van punten, wanneer je dat niet kunt of wilt doen met jouw/een zorgcoördinator of de directeur van Inzowijs.
- Verzorgt de eerste opvang van werknemers die zijn lastiggevallen en die hulp en advies nodig hebben.
- Bekijkt of een oplossing in de informele sfeer mogelijk is.
- Informeert het slachtoffer over andere mogelijkheden, zoals klachtenprocedures.
- Geeft begeleiding als de werknemer de zaak aan de orde wil stellen bij een klachtencommissie of leidinggevende.
- Verwijst naar andere hulpverlenende instanties, bijvoorbeeld een mediator.
- Geeft voorlichting over de aanpak van ongewenst gedrag.
- Adviseert en ondersteunt leidinggevenden en management bij het voorkomen van ongewenst gedrag.
- Registreert gevallen van ongewenst gedrag.
Meer informatie
Wil je contact opnemen met Femke? Zij is telefonisch bereikbaar op 06 - 51 39 11 59 of per e-mail via femke@merelfoundation.nl.